Tarieven & vergoeding

Tarieven & vergoeding

Wat kun je vergoed krijgen?

Dieetadvisering wordt voor 3 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering, wel gaan de kosten eerst van het eigen risico af. Ben je nog niet helemaal door het eigen risico heen? Dan verrekend de zorgverzekeraar de kosten met het eigen risico en worden de eventuele kosten in rekening gebracht. Ben je al helemaal door het eigen risico heen? Dan heb je recht op minimaal 3 uur dieetadvies wat geheel wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Afhankelijk van waar je bent verzekerd en welk pakket je hebt, heb je bovenop de 3 uur basisverzekering eventueel nog recht op een aanvullende verzekering voor de diëtist.

Goed om te weten

  • Ik heb contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars in Nederland;
  • De diëtist zit voor 3 uur in iedere basisverzekering, wat verrekend wordt met het eigen risico;
  • Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen risico en daarbij wordt het dieetadvies voor 3 uur geheel vergoed;
  • De EMB testen kunnen niet worden vergoed door de zorgverzekeraar en hiervan krijg je een losse factuur die je direct aan mij kunt betalen;

Directe toegankelijkheid diëtist
Een verwijsbrief van de huisarts is niet verplicht, maar dit kan wel handig zijn voordat wij een behandeling opstarten.

Directe en indirecte tijd
Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd. Na een intakegesprek van 45-60 minuten (directe tijd), is er vervolgens altijd 15-30 minuten nodig voor het opstellen van een behandelplan en/of eventueel contact met de huisarts of andere zorgverleners, wat onder indirecte tijd wordt gerrekend. Wil jij een nieuw plan laten opstellen?  Dan wordt er indirecte tijd aan het consult toegevoegd voor het opstellen en berekenen van jouw nieuwe plan. De totale bestede tijd die de diëtist in rekening brengt, wordt altijd afgerond op kwartieren. 

Annuleren afspraak
Ben je onverhoopt verhinderd? Zorg er dan voor dat je de afspraak minimaal 24 uur van te voren annuleert. Bij een te late annulering ben ik helaas genoodzaakt om de kosten van de geplande tijd in rekening te brengen (dit is niet de declareren bij de zorgverzekering). Dit staat ook genoemd bij mijn algemene voorwaarden. 

Kosten
In eerste instantie zullen de afspraken gedeclareerd worden bij jouw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar hanteert zijn eigen tarieven, check dus bij jouw verzekeraar wat je per consult kwijt bent. Gemiddel betaal je €17.50 per kwartier, maar dit kan verschillen per verzekeraar.

Wanneer jij door jouw vergoeding van de verzekering heen bent, kunnen de consulten zelf betaald worden. Je krijgt dan een factuur toegestuurd die je direct aan mij kunt betalen. 
Hieronder een overzicht van de tarieven die ik hanteer.

Intakegesprek (45-60 minuten)
Bij het intake gesprek komt nog 30 minuten indirecte tijd

€80,-
€40,-

Indirecte tijd (per 15 minuten)

€20,-

Vervolgconsulten (25-30 minuten)

€40,-

Niet nagekomen afspraak  intakegesprek *

€80,-

Niet nagekomen afspraak vervolgconsult *

€40,-

Losse EMB-test **

€150,-

*Afspraken die niet op tijd (uiterlijk 24 uur van tevoren) geannuleerd worden, worden in rekening gebracht. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Hiervoor ontvang je een factuur.
** De kosten van de test zelf inclusief verzending en verwerking in het lab. Hier komen nog kosten bij voor het plannen van de afspraak en het uitwerken van de test. Het totale bedrag komt ongeveer rond de €350,- euro