Tarieven & vergoeding

Tarieven & vergoeding

Wat kun je vergoed krijgen?

Ik ben een contractvrije diëtist, wat wil zeggn dat ik  geen contracten heb met zorgverzekeraars. 

Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
Doordat ik sta ingeschreven bij het KP is het wel mogelijk om de dieetbehandeling geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar . Het verschilt per zorgverzekeraar/verzekering hoeveel je vergoed kunt krijgen. Ben je aanvullend verzekerd? Check eventueel bij de zorgverzekeraar of je nog recht hebt op extra vergoedingen.

Hoe werkt het? 
Ik stuur je een factuur toe van de behandeling/begeleiding. De kosten voor de dieetbehandeling en begeleiding betaal jij eerst aan JESS I Coach & Advice. Vervolgens kun jij zelf de factuur indienen bij jouw zorgverzekering en afhankelijk van jouw verzekering/zorgverzekeraar kun jij de kosten geheel of gedeeltelijk terugkrijgen.

Goed om te weten

  • Ik heb geen contracten met de zorgverzekeraars, dus kijk of jouw verzekeraar ook niet-gecontracteerdediëtisten vergoedt;
  • De diëtist zit voor 3 uur in iedere basisverzekering, wat verrekend wordt met het eigen risico;
  • Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen risico en daarbij wordt het dieetadvies bijna altijd geheel óf gedeeltelijk vergoed;
  • De EMB testen kunnen niet vergoed worden door de zorgverzekeraar;

Directe toegankelijkheid diëtist
Een verwijsbrief van de huisarts is niet verplicht, maar dit kan wel handig zijn voordat wij een behandeling opstarten.

Annuleren afspraak
Ben je onverhoopt verhinderd? Zorg er dan voor dat je de afspraak minimaal 24 uur van te voren annuleert. Bij een te late annulering ben ik helaas genoodzaakt om de kosten van de geplande tijd in rekening te brengen (dit is niet de declareren bij de zorgverzekering). Dit staat ook genoemd bij mijn algemene voorwaarden.