Vegetarishe rode linzencurry

Het ideale recept als je gek bent op comfortfood!

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 bouillonblokjes
  • 2 grote zoete aardappels
  • 300 gram gedroogde rode linzen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kokosmelk (light)
  • bladspinazie naar wens
  • 100 gram feta light

Bereiding

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens een grote wokpan op het vuur en voeg hier 1-2 eetlepels olijfolie aan toe. Bak de uien en knoflook en voeg kruiden naar smaak toe. Ik voegde zelf een kruidenmengsel van Jonnie Boer toe ‘’Ras el hanout’’, met daarbij nog wat paprikapoeder en chilivlokken voor een beetje pit. 
  2. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, kokosmelk en de bouillonblokjes toe aan het geheel en roer goed door tot de bouillonblokjes zijn opgelost. 
  3. Spoel de gedroogde rode linzen goed af, zodat ze goed schoon zijn en voeg deze bij de curry toe. De curry heeft nu ongeveer 20 minuten nodig om goed te pruttelen, zodat de linzen gaar zijn.
  4. Ondertussen kun je de zoete aardappel schillen, in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm snijden en koken voor ongeveer 15-20 minuten. Als de zoete aardappel gaar is kun je deze bij de rest van de curry toevoegen. 
  5. Voeg vervolgens als laatste de bladspinazie toe en de curry is klaar.
  6. Serveer de curry in een diep bord en besprenkel met nog wat feta voor meer smaak.
 
Eet smakelijk!