
Ricotta broccoli pasta
Een lekker smeuige pasta met veel groente verwerkt in de saus.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1broccoli
- 250 gram ricotta
- 350 gram volkoren pasta
- 2tenen knoflook
- 1 ui
- 250 gram cherrytomaten
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 groenten bouillonblokje
- peper en zout naar smaak
- 2 handjes pijnboompitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de cherrytomaten met wat olie,zout en peper in een ovenschaal en zet dit voor 30minuten in de oven.
- Vervolgens kun je de broccoli in stukken snijden en het koken voor ongeveer 10 minuten.
- Giet de broccoli af en doe de broccoli, met 1 teentje knoflook en een bouillonblokje in de keukenmachine. Voeg eventueel wat water toe voor de juiste dikte en structuur.
- Mix vervolgens alles door elkaar, voeg de ricotta toe aan het broccolimengsel en mix het geheel nogmaals.
- Zet ondertussen de pasta op het vuur en kook volgens de verpakking.
- Snijd vervolgens de ui en het andere teentje knoflook en fruit deze aan in de pan met wat olijfolie.
- Snijd de overige groenten en voeg deze toe bij de ui en knoflook.
- Zet daarnaast een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten in een pan.
- Als alles klaar is kan alles bij elkaar worden gedaan in een pan exclusief de pijnboompitten. Maak je bordje op en besprekel het gerecht met wat pijnboompitten.
Eet smakelijk!