Ricotta broccoli pasta

Een lekker smeuige pasta met veel groente verwerkt in de saus. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1broccoli⁣
  • 250 gram ricotta⁣
  • 350 gram volkoren pasta⁣
  • 2tenen knoflook⁣
  • 1 ui⁣
  • 250 gram cherrytomaten⁣
  • 1 paprika⁣
  • 1 courgette ⁣
  • 1 groenten bouillonblokje ⁣
  • peper en zout naar smaak⁣
  • 2 handjes pijnboompitten⁣

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Doe de cherrytomaten met wat olie,zout en peper in een ovenschaal en zet dit voor 30minuten in de oven. 
  3. Vervolgens kun je de broccoli in stukken snijden en het koken voor ongeveer 10 minuten. 
  4. Giet de broccoli af en doe de broccoli, met 1 teentje knoflook en een bouillonblokje in de keukenmachine. Voeg eventueel wat water toe voor de juiste dikte en structuur.
  5.  Mix vervolgens alles door elkaar, voeg de ricotta toe aan het broccolimengsel en mix het geheel nogmaals. 
  6. Zet ondertussen de pasta op het vuur en kook volgens de verpakking. 
  7. Snijd vervolgens de ui en het andere teentje knoflook en fruit deze aan in de pan met wat olijfolie. 
  8. Snijd de overige groenten en voeg deze toe bij de ui en knoflook. 
  9. Zet daarnaast een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten in een pan. 
  10. Als alles klaar is kan alles bij elkaar worden gedaan in een pan exclusief de pijnboompitten. Maak je bordje op en besprekel het gerecht met wat pijnboompitten.
Eet smakelijk!