
Pompoen risotto
Een super simpel recept voor pompoen risotto. Ik ben gek op comfort food. Eten wat makkelijk te maken is en toch super lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flespompoen
- 2el. olijfolie
- 2 uien
- 400 gram risottorijst
- 1,5 liter water
- 2,5 bouillonblokje
- 30+ kaas naar wens
- peper, zout en andere kruiden naar wens
- als je van pittig houdt kun je sambal of peper toevoegen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd vervolgens de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2cm.
- Leg de pompoen op een ovenschaal, besprenkel met 1el. olijfolie en kruiden naar wens en stop de pompoen voor ongeveer 20-30 minuten in de oven.
- Als de pompoen in de oven zit kun je aan de risotto beginnen. Zet een grote pan op het vuur en voeg 1el. olijfolie toe in de warme pan. Snipper de 2 uien en voeg deze toe in de pan.
- Bak de uien goed zodat ze een beetje glazig worden en voeg vervolgens de risottorijst toe.
- Roer goed door en voeg beetje bij beetje heet water met bouillon toe.
- Als het water is opgenomen kun je telkens meer water toevoegen.
- Als al het water is opgenomen kun je de pompoen uit de oven toevoegen aan het mengsel en de kaas naar wens.
- De laatste stap is het geheel goed doorroeren, zodat de kaas goed smelt en je kunt het geheel mooi op een bordje neerleggen.
Eet smakelijk!