Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Wat doet een orthomoleculair diëtist?

Het woord orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord ‘’orthos’’ wat juist, recht of gezond betekend en ‘’moleculair’’ wat staat voor de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar het lichaam stoffen aan te bieden, die het optimaal kan gebruiken en verwerken om gezondheid te behouden of te herstellen. De orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het organisme.

Veel mensen schrikken bij het woord omdat er vaak wordt gedacht dat er enorm hoge doseringen van vitamines en mineralen worden ingezet om tot een gezond leefpatroon te komen.

Supplementen kunnen inderdaad een aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon, maar bij mijn behandeling en begeleiding staan voeding, beweging en leefstijl centraal. Als aanvulling kunnen er supplementen worden gebruikt als de cliënt dit zelf ook wil. 

Mijn werkwijze
De orthomoleculaire adviezen worden in mijn diëtetiek consulten verweven. Daarnaast is er nog een optie om dieper naar het klachtenpatroon te kijken middels de emb-test. Deze test kan ten alle tijden tijdens de behandeling worden ingezet. Dit kan gelijk op het begin van de begeleiding, maar ook na een aantal weken.

Mocht je vragen hebben over mijn werkwijze dan kun je altijd contact opnemen met mij.