Carrot cake met een gezonde twist

Carrot cake eten zonder schuldgevoel? Dan is dit recept iets voor jou!

Ingrediënten voor 1 hele cake

  • 200 gram cannellini bonen (uitlekgewicht)
  • 1 heel ei
  • 2 ei-eiwitten
  • 40 gram whey (ik gebruikte salted caramel van @myproteinnl)
  • 40 gram kokosmeel (mocht je dit niet hebben, dan kun je havermeel proberen)
  • 150 ml magere melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Kaneel en koek-en speculaaskruiden naar wens
  • 2 handjes walnoten of andere ongezouten noten
  • Geraspte wortel naar wens
Ingrediënten topping
  • 30 gram eiwitpoeder
  • 100 gram Crème fraîche light
  • 100 gram magere kwark
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingredienten van de cake door elkaar met een blender, keukenmachine of staafmixer behalve de noten en wortel.
  3. Rasp de gewenste hoeveelheid wortel en hak de gewenste hoeveelheid noten en voeg dit bij de rest van het beslag.
  4. Verdeel het beslag over 2 cake-bakvormen en zet het geheel voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
  5. Ondertussen kun je de topping maken door simpelweg alle ingredienten door elkaar te mixen. Proef of je de topping zoet genoeg vind en voeg anders eventueel nog wat zoetstof toe.
  6. Laat de cake volledig afkoelen en doe de frosting op 1 cake, leg de andere cake erop en top het af met de andere helft van de frosting en versier de cake zoals jij wilt. 

Eet smakelijk!