
Carrot cake met een gezonde twist
Carrot cake eten zonder schuldgevoel? Dan is dit recept iets voor jou!
Ingrediënten voor 1 hele cake
- 200 gram cannellini bonen (uitlekgewicht)
- 1 heel ei
- 2 ei-eiwitten
- 40 gram whey (ik gebruikte salted caramel van @myproteinnl)
- 40 gram kokosmeel (mocht je dit niet hebben, dan kun je havermeel proberen)
- 150 ml magere melk
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- Kaneel en koek-en speculaaskruiden naar wens
- 2 handjes walnoten of andere ongezouten noten
- Geraspte wortel naar wens
Ingrediënten topping
- 30 gram eiwitpoeder
- 100 gram Crème fraîche light
- 100 gram magere kwark
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix alle ingredienten van de cake door elkaar met een blender, keukenmachine of staafmixer behalve de noten en wortel.
- Rasp de gewenste hoeveelheid wortel en hak de gewenste hoeveelheid noten en voeg dit bij de rest van het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 cake-bakvormen en zet het geheel voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
- Ondertussen kun je de topping maken door simpelweg alle ingredienten door elkaar te mixen. Proef of je de topping zoet genoeg vind en voeg anders eventueel nog wat zoetstof toe.
- Laat de cake volledig afkoelen en doe de frosting op 1 cake, leg de andere cake erop en top het af met de andere helft van de frosting en versier de cake zoals jij wilt.
Eet smakelijk!