Diëtetiek

Wat doet de diëtist?

Diëtist is een beschermde titel en mag dan ook alleen gebruikt worden als je een vierjarige HBO opleiding ”Voeding en Diëtetiek” hebt gevolgd.

De diëtist behoort tot de paramedische beroepen en is een specialist op het gebied van voeding en daarnaast ook gespecialiseerd op voeding in relatie tot ziekte. 

Ik ga als diëtist in gesprek met jou en neem jouw doelstellingen, leefstijl en voedingspatroon door. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld in de vorm van tips, richtlijnen en een persoonlijk voedingsadvies. Na het ontvangen van het advies worden er vervolgafspraken gemaakt en wordt je gedurende het traject begeleid door mij. De intensiteit kan samen worden bepaald.

Ik kan je helpen bij:

  • Overgewicht en obesitas
  • Ondergewicht en ondervoeding
  • Voedselallergieën en intoleranties
  • Vegetarisch en veganistisch eetpatroon
  • Diabetes type 1 & 2
  • Verhoogd cholesterol
  • Verhoogde bloeddruk
  • Maag- en darmklachten
  • Een gezonde relatie opbouwen met voeding
Mijn werkwijze

Je kunt zowel online als offline bij mij terecht. Aan de hand van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we kijken welke werkwijze het beste bij jou past.

Online
Bij de online begeleiding wordt altijd gewerkt met een intakeformulier. In dit intakeformulier staan uitgebreide vragen over jouw doelstellingen en leefstijl. Dit intakeformulier krijg je toegestuurd en vervolgens kun je hem invullen en terugsturen. 

Op basis van deze gegevens maak ik voor jou een plan van aanpak met daarin richtlijnen, tips en een persoonlijk voedingsschema. De begeleiding gaat vervolgens online verder via mail en/of telefonisch. De intensiteit kan weer samen worden bepaald. 

Offline
Bij de offline begeleiding hebben we eerst een intakegesprek van ongeveer 60 minuten face-to-face in de praktijk. 

In dit gesprek nemen we ook jouw doelstellingen en leefstijl door. Tijdens het gesprek vraag ik ook veel door, waardoor we ook een mooie diepgang kunnen creëren en ik jou net wat beter leer kennen. Tenslotte kunnen we bij de offline begeleiding ook gebruik maken van de Tanita weegschaal die ook vetmassa, spiermassa en de vochtbalans berekend.

Op basis van deze gegevens maak ik voor jou een plan van aanpak met daarin richtlijnen, tips en een persoonlijk voedingsschema. De begeleiding gaat vervolgens offline of eventueel online verder.

Kijk op de pagina tarieven en vergoeding voor de prijslijst!