Appel kaneel muffins

Gezonde appel kaneel muffins. Een gezond tussendoortje voor op je werk en/of op school. Je kunt de muffins ook goed bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd gezonde tussendoortjes op voorraad.

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 40 gram havermeel
  • 40 gram volkoren-tarwemeel
  • 1tl kaneel
  • 1tl koek-en speculaaskruiden
  • 2tl. bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1ei
  • 125 gram magere kwark
  • 50ml gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
  • 1 appel (geraspt)
  • 1 klein handje walnoten
  • 1el. lijnzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Mix vervolgens alle droge ingrediënten in een kom en mix in een andere kom alle natte ingrediënten. 
  3. Rasp de appel, verkruimel de walnoten en doe deze ingrediënten samen met het lijnzaad bij het natte beslag. 
  4. Voeg vervolgens de 2 beslagen door elkaar en verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes. 
  5. Zet de muffins voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven en check even met een satéprikker of ze gaar zijn en dus klaar om op te eten.
Eet smakelijk!