
Appel kaneel muffins
Gezonde appel kaneel muffins. Een gezond tussendoortje voor op je werk en/of op school. Je kunt de muffins ook goed bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd gezonde tussendoortjes op voorraad.
Ingrediënten voor 6 muffins
- 40 gram havermeel
- 40 gram volkoren-tarwemeel
- 1tl kaneel
- 1tl koek-en speculaaskruiden
- 2tl. bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1ei
- 125 gram magere kwark
- 50ml gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
- 1 appel (geraspt)
- 1 klein handje walnoten
- 1el. lijnzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix vervolgens alle droge ingrediënten in een kom en mix in een andere kom alle natte ingrediënten.
- Rasp de appel, verkruimel de walnoten en doe deze ingrediënten samen met het lijnzaad bij het natte beslag.
- Voeg vervolgens de 2 beslagen door elkaar en verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes.
- Zet de muffins voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven en check even met een satéprikker of ze gaar zijn en dus klaar om op te eten.
Eet smakelijk!